2017. augusztus 1., kedd

Horgolósuli 3. lecke - Nagyi-kocka

Az eredeti "Nagyi-kocka" egyszerű és mutatós kézimunka, alkalmas a rengeteg maradékfonal elfogyasztására. Lehet tiri-tarka, lehet belülről kifelé színátmenetes, de minden kocka azonos színű biztos, hogy nem lehet! Az alapminta 3 egyráhajtásos pálca köztük 2 láncszem. Hát valóban nem strapálta le magát a "nagyi" a bonyolult mintával! :-D  Azért ezzel a mintával is számtalan csodaszépet lehet alkotni, ezért is, meg azért is - érdemes ezzel kezdeni a blokk-tanulást. Egy kocka lehet pohár alátét, 4 nagyobb kockából csinos asztalközép, de mellényeket és takarót is készíthetünk ezzel a mintával. A színek lesznek a főszereplők, nem a minta változatossága.

Kezdés varázshurokkal, vagy 4 láncszemet összekapcsolva.
1. sor: minden szín, és minden sor 3 láncszemmel indul, ez helyettesíti az első egyráhajtásos pálcát, utána 2 EP - ezzel lesz meg a 3 pálca - majd 2 láncszem és újra 3 EP, 4-szer.


2. sor: Az új színnel az egyik ívbe hurkoljuk a csomót, majd jön az a bizonyos 3 láncszem és a 2 EP, utána 2 láncszem és még ugyanide 3 EP! , majd 2 láncszem és mehetünk a következő sarokba: 3 pálca 2 láncszem 3 pálca...


3. sor: A sarok kezdés az új színnel és a 3 láncszemmel ugyanúgy, mint az előbb. Most viszont középre is kerül 3 pálca és ismételjük a sarkoknál a mintát. Minden sor után dolgozzuk el hátul a szálakat, mert mire készen leszünk olyan lesz a visszája a munkánknak, mint a subaszőnyeg :-) egyébként is zavaró az új sor kezdésnél...


5. sor: Új szín, de a régi minta... szerintem mostmár csak ahhoz kell tartani magatokat: 3 pálca két láncszem, a sarkokban duplán... ennyi :-) Készen is vagyunk!!! :-)

Lehet az utolsó sort így hagyni, lehet rövidpálcákkal, EP-kal zárni... ez attól függ, mi lesz a szerepe.
Mutatok a munkáimból:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiba történt a modul működésében