2017. augusztus 1., kedd

Horgolósuli 2. lecke - African flowers


Így indulásként azonnal feltöltök még egy blokkot: "Afrika virágai" elnevezésű hatszögletű élénk színű blokk, amely alkalmas táskák, piperetáskák, autó üléshuzat, összekötő szőnyeg, párna, takaró, kardigán...készítéséhez. Az igazán szép darabhoz 4 egymástól tónusban eléggé elütő színeket kell választanunk, egyébként a virágok beolvadnak a háttérbe.

1. (1. szín) Kezdés mágikus körrel! :-) Aki még nem csinálta, az kattintson ide, a 20. másodperctől szépen lassan bemutatják!
https://www.youtube.com/watch?v=p298HxgsO1s
 A mágikus körben 3 láncszemmel indulunk - új sorokban mindig ez helyettesíti majd az első egyráhajtásos pálcát (EP).  - tehát 3 láncszem és 1 EP, utána 1 láncszem, majd két EP 1 láncem, 2 EP 1 láncszem... Összesen 6 lyukacska lesz a 12 pálca között. Utána összehúzzuk a mágikus kört és a 3.láncszemmel kapcsoljuk össze az utolsó EP-t.


2. sor: (2.szín) A lyukacskákba: 2 EP 2 láncszem 2EP - ennyi.
3. sor: Erre most figyeljünk! Kúszószemekkel be kell kúszni :-) az első 2 láncszemes ívhez. Kúszószem: olyan, mint ahogy a rövidpálca indul, csak a szálat azonnal át kell húzni mind a két - tűn lévő -szemen. Tényleg, olyan, mintha egy szem bekúszna a következőre... sokszor lehet alkalmazni horgolások lezárására, nagyon szép szélét eredményez.
Na, szóval bekúsztunk az első 2 láncszemes ívhez, ide 7 EP következik, majd mindent átugorva a következő ívben ismét 7 pálca ...

4. sor: (3.szín) Ez a legnehezebb!) Beöltünk az új színnel valamelyik 7 pálcás csoport 1. szemébe és 7 rövidpálcát teszünk rájuk. Majd! egy ráhajtás és benyúlunk egy sorral lejjebb oda, ahol két pálca épp összebólint. Gyorsan lazán felhúzzuk a szálat és befejezzük a szemet, mint egy normál egyráhajtásos pálkcát. Majd jön ismét 7 rövidpálca, és kezdődik a lenyúlkálás előről...5. sor: (4.szín) 7 rövidpálca a csúcsoknál a 8-ba 1 RP 1 láncszem és 1RP

Készen vagyunk 1 motívummal!
Photoshoppal összerakta, hogyan néz majd ki több motívum összeillesztve:
(Ez utolsóhoz: Látod, ha nem elég nagy a kontraszt a színek között, nem mutat olyan jól a minta!)

Én eddig ezt a mintát ezekhez a darabokhoz alkalmaztam...
Forrás: Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiba történt a modul működésében