2011. július 6., szerda

Sajtos stangli (rudacska)


Én nem édesszájú, hanem "sósszájú" vagyok, ezért a tegnapi cukorözönt ma a sajtreszelék-halom váltotta fel. Nagyon jól sikerült! A tészta "szétválós". a teteje és a végei ropogósak, az alja világosbarna.

Így készült:
- 2 dkg élesztőt cukros tejben felfuttatunk
- ez idő alatt reszelünk sok sajtot
- 30 dkg lisztbe teszünk egy késhegynyi pirospaprikát, "sok" sót, egy marék reszelt sajtot és szétmorzsolunk mindent.
- bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra.
- A lisztbe locsolunk 1 dl tejet , 3 evőkanél telfölt, egy tojás sárgáját, hozzáadjuk az élesztőt és összegyúrjuk. Addig gyűrjuk, míg a kezünkről le nem válik az összes tészta. Ha nagyon ragad, pici lisztet adjunk a tésztához.
- Lágy, levegőbuborékkal teli tésztát kapunk, ezt kinyújtjuk irón (ceruza) vastagságúra. A tetejét megkenjük tojás sárgájával és ráhintünk egy csomó sajtot - a tészta ki se látszik alóla. Szórunk rá még egy kis köménymagot és lehet felvagdosni.
- Késsel, derelye-, pizzavágóval lehet vágni kb. 2 cm-es csíkokra, majd aazokat egy kicsit ferdén vagdossuk fel és a tepsibe úgy helyezzük el, hogy kettő között férjen el majdnem egy harmadik is, ugyanis szépen meg fog hízni. Sütési idő 35-40 perc.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiba történt a modul működésében