2011. július 5., kedd

Női szeszély és szivárvány...


A recept:

- 12 dkg porcukrot 4 tojás sárgájával habosra keverünk. (Akkor kell abbahagyni a keverést, ha a krém már inkább fehér, mint sárga! Ez kb 5 perc :-)

- Pár csepp vízzel keményre verjük a 4 tojásfehérjét, közben megolvasztunk 10 dkg vajat, lereszeljük egy egész citrom héját, kifacsarjuk egy fél citrom levét

- 12 dkg grízes lisztben elkeverjük a reszelt citrom héjat és egy kávéskanál sütőpot, bekapcsoljuk a sütőt és 150 fokra állítjuk.

- ez idő alatt újra elővesszük a mixit és a kikevert krémhez felváltva, hol egy evőkanál "bekevert" lisztet, hol egy evőkanál olvasztott vajat adunk. Amikor ezeket bekevertük, adjunk az egészhez két evőkanálnyi tejet, és azt is keverjük bele jól.

- Ezután beleöntjük a krémet egy kivajazottt közepes méretű tepsibe. Nagyon kevéskének látszik, és laposan terül el a tepsi alján, de majd "meghízik" :-)
Szigorúan! 10 perc elősütés következik, s közben NEM nyitjuk ki a sütő ajtaját, nincs kukucskálás !!!

- Kivesszük a félig sült sütit, ami, ha igaz, már legalább 3-4 cm magas. Rákenünk baracklekvárt tisztességesen! :-)

- Most jön a lényeg! 6 tojás habját kökeményre verünk egy kis vízzel. Ekkor szükség lesz a harmadik kézre: egyik kezedben a mixi, másikből 15 dkg citromhéjas procukrot kell szitálni a "harmadik kezeddel" csurgasd óvatosan a citromlevet a habba. Ha minden ok, akkor a hab nemhogy összeesik, de inkább olyan lesz, mint a páncél! :-))

- A habot a lekvárra kell kenni - lapos végű fakanállal elegyengetni, majd visszarakni a sütőbe, ami már csak 100 fokra legyen állítva. Itt marad egy negyedórát - max. 20 percet! Szép karamell-színű lesz a hab teteje. A sütit kiivesszük és melegibe meghintjük vaniliás cukorral, felvágjuk vízbe mártogatott késsel.

Ha tényleg így csinálod, ahogy leírtam, akkor sikerülni fog!
Ha nem sikerülne, lehet reklamálni! :-))) - megbeszéljük...
Jó étvágyat hozzá!



Tegnapelőtt reggel készült ez a kép - 3 darabból kellett összeapplikálnom, mert nem tudtam egyben lefényképezni ezt a csodálatos látványt.

1 megjegyzés:

  1. Pár évvel ezelőtt ez volt életem első sütije amit megsütöttem. Tudatlanságom miatt nem féltem attól, hogy összeesik a süti ha kinyitom a sütőajtót, nem gondoltam én arra hogy ez bonyolult sütemény. És sikerült is. :)

    VálaszTörlés

Hiba történt a modul működésében