2011. május 28., szombat

Foltos táska - quilted bag

Elkészítettem első patchwork-táskámat: úgy sikerült a bélést és a füleket beilleszteni, hogy azt a bélés alján - egy kb. 15 cm-ee nyíláson át - sikerült zipprárostól, fülestől, mindenestől:-) kifordítani! Mostmár végre tudom, hogyan kell egy táskát a bélésével szépen összevarrni! :-) - persze, azért azt is láttam munka közben, hogy hol lehet majd a munka menetét egyszerűsíteni, tökéletesíteni. Legközelebb:-)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett. Sokszor apróságon bukunk el mert az apro fázisokat nem ismerjük...Még táskát sosem varrtam, Én a nadrág cipzárának a be varrásával szívtam míg nem jöttem rá... Milyen jó hogy egymáson is tudunk segiteni....

    VálaszTörlés
  2. A zippzárról se gontoltam volna, hogy ennyire egyszerű: Kell készíteni két fület: kb 3- 5cm széles - a táska belső hosszánál kissé rövidebb - 4 db kis téglalapot szabunk. 2-2-őt 3 oldalán összevarrunk, s ehhez varrjuk a zippzárat, ami lehet ezektől a fülektől hosszabb is, sőt, jobb, ha hosszabb kicsit. A táska felső részén, kb 3-5 cm szélességben szabjuk a bélés első darabját, ide illesztjük be a kész zippzáras részt, majd ide fogjuk hozzá a bélés további darabját. Ezután a bélést is teljesen össze lehet varrni, csak legalul kell kihagyni kb. 15-részt, amin majd kifordítjuk az egész táskát. Megpróbálom majd valahogy lerajzolni, mert talán úgy könnyebb lesz követni a lépéseket. Máris belefogok!

    VálaszTörlés

Hiba történt a modul működésében